maandag 28 september 2009

Christian

Toen Suzan en Jasper vertrokken, op naar de regen in Tasmanie, (nadat ze eerst hielpen verhuisdozen uitpakken en de goten van kippen- en varkenshok aan te leggen), bleef Christian alleen achter.

Hoewel we eerst een beetje afwachtend waren geweest, of drie weken een 25 jarige jongen in je gezin nou wel zo’n goed idee was, waren we er inmiddels al redelijk van overtuigd dat dat wel het geval was. Goed idee!

Het grote doel van de Wwoofers deze periode was; voorbereiden op het fireseason. Nu zijn we daar niet helemaal aan toegekomen, maar een aantal dingen deden we wel; Bekijken van een sprinkler demonstratie in Mt. Burnett. DSC06711

 

 DSC06706

Dit systeem kan automatisch werken op hitte. Er zijn in de branden in Feb. twee huizen verloren met dit systeem, een omdat de boer de benzinekraan had dichtgedraaid. (niet doen dus) En de andere omdat de boer zijn reserve benzine kan naast de pomp had gezet. Die explodeerde dus.

Hoewel we niet overtuigd zijn dat dit het ultieme systeem is, is het wel het enige dat redelijk werkt.

Thuisgekomen deden de mannen wat voorbereidend werk voor de watertanks, en maakten en passant hun eigen waterballet; de kraan-leiding brak af.

DSC06715

 

‘s Avonds reden we naar iets anders bijzonders; verderop in Evans rd. woont iemand die zijn huis helemaal zelf gebouwd heeft, van stro, met een laagje. We kregen een rondleiding van Thorsten en Asha, die toevallig ook het aanrecht hadden wat wij graag willen. Het is grappig dat een huis uit natuurlijke materialen ook meteen zoveel beter aan voelt.

Andere leuke dingen die we gedaan hebben zijn; bomen uit het bos halen voor no dig beds,

 DSC06750DSC06756

 

 

 

 

Lekker koken (Christian houdt van koken en is niet vies van experimenteren, dus; Fig stuffed Goat (Geinspireerd door Chis’ Masterchef)

DSC06745DSC06749

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat de volgende dag opeten met de ponies…DSC06763

Een Boomhut bouwen voor de meiden….

DSC06767  DSC06772

En, omdat de overvloedige regen (what Drought???) natte smurrie in het eten gooide maakten we, naast heel veel verhuisdozen open, ook nogal wat taarten. YUM!!

 DSC06800 DSC06804 

Grote voordeel is dat de TV kamer (puppiekamer/badkamer/opslaghok) nu heel snel af is gekomen, en we weer naar onze boeken kunnen kijken. (en lezen terwijl de meiden TV kijken)

DSC06803

Om de meiden en onze Amerikaan een beetje op te voeden namen we iedereen mee naar de Dali tentoonstelling in Melbourne. Wij vonden het fantastisch- voor zover we werk hebben gezien, de meiden veel minder dan ik verwachtte, maar ik denk dat Christian er het meeste van heeft opgestoken.  DSC06776  Eerst even door het park wandelen…

De National Gallery heeft een hele mooie waterwand, die er mooi uitziet van binnen…

IMGP3884 IMGP3886

 

 

 

 

 

IMGP3888

En super leuk is van buiten…DSC06785

 

 

 

Kortom, leuke maar vermoeiende weken.

IMGP3907

 

Nog iemand om te komen helpen met wat bosjes weghalen? Eiken planten?

Geen opmerkingen: