zondag 13 september 2009

Wwoofers in september

Wwoofers 2

Na vruchteloze mailtjes met respectievelijk een chinese en een koreaanse wwoofer. besloten we Vrijdag een oproep te plaatsen op het Wwoof- forum. Met al die geplande bezoeken hadden wij inmiddels een lijst van klussen die gedaan moesten worden, en als die lijst er eenmaal is, maar niemand om het te doen, wordt dat vrij frustrerend.
Christian reageerde binnen een uur. Amerikaans, en op zoek naar een plak voor 3 weken. Hij zou de maandag erna aankomen, als het liften goed ging. Zondag kregen we een telefoontje; Hij was al in Pakenham, of we konden halen…
5 minuten later weer een telefoontje, van Suzan en Jasper uit, Jawel, Nederland. Kom ook maar!
Zondag avond hadden we ineens 3 wwoofers, die maandag direct begonnen Eikebomen planten. Eiken, omdat dat de enige bomen zijn die het vuur in Marysville hebben overleefd, en een buffer van onbrandbare bomen klinkt best goed.



Dinsdag stond, om spierpijn tegen te gaan, een rustige klus op het program; De goten van het kippenhok. Helaas; het regende en stormde de hele dag, dus werd het schilderen; Mijn atelier. Heerlijk! Alledrie werken ze knetter hard, en er gebeurt zoveel, vooral dingen waar ik helemaal geen zin in heb!






Na het geverf gingen we even wandelen in Bunyip state, dat inmiddels deels ontgrendeld is. Triest- al die verbrande bomen, in de regen. Zwart en Grijs- maar wel mooie plaatjes.


Woensdag ochtend maakten ze mijn atelier even af, om door te gaan met het wegzagen en omtrekken van de begroeiing rondom de dam, want de wortels steken door de wand en die lekt dus. En dat willen we niet, want we hebben dat water nodig voor het fireseason. ‘s Avonds een verrassing; Een hele map met Nederlandse film, en dat is toch eigenlijk wel heel erg lekker… Oh wat zijn ze mooi die Amsterdamse grachten… We gaan het bijna missen!




Donderdag; eindelijk! mooi weer! Art en ik gingen paardrijden, terwijl onze drie gasten zich op de driedimensionale chinese puzzel stortten die greenhouse heet. Dat bleek wat ingewikkelder dan verwacht, maar het grootste probleem zat hem in het uitvogelen van de bablefish vertaalde gebruiksaanwijzing. Rond 12 uur kwamen we helpen en rond 5 uur hadden we met vereende krachten het hele greenhouse in elkaar! Jippie!!
Vrijdag; Vrij! Na zo’n volle dag hadden onze gasten een dagje vrij verdiend. Jasper en Christian deden even de laatste platen in het huis, terwijl wij een gesprekje hadden op Emerald secondary, waarna, we Hop, naar Melbourne reden voor de Victoria market. Leuk! Visjes, groentes en hoeden en Didgeridoos, goeie koffie… Echt genieten. Thuisgekomen bleek echter dat de wind de chinese puzzel ook waardeerde; alle platen waren uit het kas gewaaid en lagen over het bos verspreid. was weer een werkdag, met redelijk weer, maar niet mooi genoeg om de platen in de greenhouse te zetten. Jasper en Suzan bogen zich over de goten van de varkensstal, en Christian en ik raapten poep, bouwden een biodynamische compost hoop, en art en Chris maakten wat brandstapels voor in betere tijden.

(en ik moet het toch even kwijt- probeer geen blog bij te houden op een Mac- om gek van te worden!!)

1 opmerking:

marieke zei

hehe we vroegen ons al af of er nog wel wat gebeurde bij jullie!? Maar genoeg dus! Staat de kas nui en het zijn, neem ik aan, dus geen glazen platen!? groetjes marieke