woensdag 16 mei 2007

Berlijn= Zadelpijn!!!

Vrijdag ochtend 11 mei vertrokken wij heel vroeg richting Berlijn, om eindelijk de felbegeerde stickers in ons paspoort te gaan halen. Ja, opsturen kan ook, maar halen is zooo veel leuker!
Rond 14.00 kwamen we aan in het hotel (we hadden natuurlijk kunnen weten dat het BAXPAX hotel eigenlijk een backpackers hotel is, maar twas echt niet in ons opgekomen) wat helemaal super was! Hartstikke nieuw en schoon, eigen badkamer, lekkere keuken met magnetron en koelkast, helemaal fantastisch. Beetje overkill eigenlijk voor die twee flessen wijn die we bij ons hadden, maar ja. We hadden fantastisch uitzicht over de daken van de luizenschool (die moeten blijkbaar ook van alles leren) en zagen de Dom en de Reichstag en de Televisietoren uit ons raam.
Maar al heel snel gingen we op pad natuurlijk; Unter dem Linden- biertje!!- Reichstag (rij!!-dat stellen we uit..) Holocaust monument,Checkpoint Charlie- pijn in mijn voeten…
Terug in het hotel dronken we wijn uit kommetjes (geen wijnglazen) en ’s avonds op weg naar een leuk restaurantje. En dat vonden we! Wat kan je goedkoop en goed eten in Berlijn zeg! Helemaal het einde voor eetgekken als wij!
Na supervietnamees een wandeling langs de Spree en het museuminsel, terug naar het hotel.


2;
Voeten doen zeer. Alexanderplatz, bijzondere kerk, en experiment; DB fietsen. Een soort witte fietsenplan, waarbij je moet bellen en dan kun je met een code een fiets openkrijgen. De rekening gaat per minuut, en aan het einde bel je op, geef je een code door en vertel je waar de fiets staat. Nodig mobiel en creditcard. Leuk- heel leuk, maar volgende keer zouden we gewoon een fiets huren, wel zo goedkoop. Vandaag hebben we veel leuke wijkjes bezocht, een groot kerkhof (in die graven kun je wel wonen!) veel restaurantjes en nog meer winkels, en ondanks dat; toch drijfnat. (hebben wij weer- een weekeinde zonder kinderen, nemen we de regen mee!) ’s avonds gegeten bij een heel bijzonder Singaporees restaurant, waar we drie keer van plaats wisselden vanwege de regen die tussen de megagrote parasols steeds precies mij uitzocht, en ontdekten wat de typische kant is van Berlijns bedienen. Ze komen wel vragen, maar komen nooit meer terug. Gut, je kunt hier nog omkomen van de dorst!!
’s Nachts, dat is het voordeel van fietsen, terug richting ‘oost’ en nog even langs de Reichstag. Die was, integenstelling tot wat de gids zei, tot 22.00 open, en dat hadden we gemist. Morgen dus maar. Toch denk ik niet dat er veel mensen zijn die kunnen zeggen; I piss on your parliament, en het nog menen ook.

3. ZON!!! Sja, zondag, de perfecte museum dag, vooral in deze stad vol semi-antieke bombastische gebouwen, met een voormalig oost en west die tegen elkaar opboksten qua Cultuur , en wij hebben zon. Hoe verzin je het? Geen museum van binnen gezien dus, alleen de Dom (rare jongens de Duitsers- Sielig zijn zij met geestige armen…? Mag je eigenlijk wel dubbel liggen in zo’n kerk?) en verder- terrasjes! En natuurlijk, even doorbijten,billen, fietsen. Naar de Kurfursten Damm, want daar kunnen toch niet alleen maar winkeltjes zijn? Jawel, dus, en dezelfde als bij ons. We hebben nog geprobeerd een beetje achteraf straatjes te nemen, maar veel is er niet aan hoor, daar. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat we het gezien hebben. Trein terug genomen, en eiskaffee aan de Spree!
’s Avonds- de tijd komt nader, cocktails in een trendy strandbar midden in de stad, en heerlijk eten bij een super trendy vietnamees . Het is hier leuk!!

4. Vroeg op! Lopen naar de ambassade, en visa halen. Wat een domper zeg, gewoon een glazen ruit waar je je paspoorten onder schuift, veertig minuten lezen in een krant uit Canberra van oktober, en dan schuiven ze weer terug. Geen klapzoenen, geen bosje bloemen, geen CONGRATIULATIONS!!! Met uitgestoken arm liep ik door de ambassade naar de deur, maar niemand die hem greep en flink ging schudden. Nou ja.
Dus, snel naar een tentje gedanst, en een heerlijk uitgebreid ontbijt genomen. Geen champagne, want we moesten nog naar huis rijden. Maar zelfs de staking van alle postbeambten van heel Duitsland in het centrum van Berlijn, kon onze dag niet meer stuk maken.
Joepie! We hebben ze!!

Geen opmerkingen: