maandag 2 maart 2009

brand- houdt het nooit op?

vanmiddag kregen we een sms’je; Morgen worden de ergste fire-conditions verwacht sinds ‘black Saturday’ zoals het inmiddels heet. Winden van 150 km p/u, en met de branden die nog  aan zijn, en de stomme mensen die rondlopen, wordt het ergste verwacht. Sterker; door de winden kunnen de blusvliegtuigen niet vliegen, denken ze,  dus dat kan echt heel erg vervelend worden.

De meiden zijn weer vrij (alle scholen in ‘fireprone' areas gaan dicht), morgen en waarschijnlijk woensdag ook. Ze waarschuwen over internet, radio en Tv (en sms dus) dat er wordt verwacht dat bomen die tot nu toe bleven staan, maar verzwakt zijn door droogte, brand en wind.  ‘Als je wilt vluchten, doe dat vanavond, en niet morgen’, wordt er gezegd. 

to be continued…

drie uur ‘s middags; inmiddels stormt het, en valt de stroom af en aan uit. Maar het is nog steeds niet verschikkelijk heet, en het druppelt af en toe. Mensen bidden hier echt voor regen, iedereen hoopt op een beetje, liefst drie dagen solid rain.  Door de wind vallen er overal bomen om, dus veel wegen zijn alweer afgesloten.

De aanboden van verblijf adressen stromen binnen en zijn hartverwarmend, de meest opvallende van vrienden uit Coldstream, waar zaterdag 7 feb alles is afgebrand, behalve het huis, onder het motto; er valt hier niets meer te branden, dus wij zijn veilig!

1 opmerking:

Anoniem zei

Aukje - being on the front page of Grazia is very cool! It's the best-selling magazine in the UK and the only one I subscribe to. Hope you are all ok... thought the worst was over but sounds like not yet.. wish you could have some of the rain we're getting! xxmanon