woensdag 5 augustus 2009

Storm

Winter, Donder, Storm...
Met hoofdletters? Jawel!

Na het ponyclub debacle, wat wellicht in het bloghiaat is blijven hangen (kort dan; ponyclub is leuk, maar Tjits is twee keer van Portica gebuckt, dus de conclusie- grotere pony was snel getrokken) zijn we 'op zoek' naar een grotere pony. 'Op zoek' omdat Tjits niet overtuigd is, want die is te serieus om zo maar ergens voor te gaan. Langzaam dus. Maar als zowel ik als Yvonne enthousiast worden over een advertentie, dan is dat een kijkje waard.
Dit is Storm;

Storm is, volgens Suzy die hem verkoopt voor een meisje dat teveel van hem houdt (en al dat gesnotter doet het niet zo goed bij nieuwe kopers) maar niet zo goed rijdt, een pony dol op games, jumping, rides out, en met dressage experience.
Ongeveer precies wat wij zoeken, behalve dan dat hij wit is. Net als Winter... (voorheen Mist, om in de sfeer te blijven)


We denken en praten,en besluiten; Nee. Niet omdat hij niet is wat WIJ willen, maar omdat Tjits nog niet klaar is /het niet zeker weet, en zij is degene die hem moet rijden na school, en daar zin in moet hebben.

Zondag bel ik Suzy op om het te vertellen, waarop zij een trial aanbiedt. Een week, ze brengt hem vandaag, 'ok?' 5 minuten bedenktijd later; 'ok.'

Volgende kopje dus; Storm bij Yvonne.
En dat klopte want Zondag nacht stormde het hier vreselijk (@Marieke; het was prachtig weer, 25 graden, volgende regel pas verder lezen, ok??) en vloog er van alles door de lucht, dus een goed begin was het niet voor die arme pony.
Maandag zijn we gelijk stevig begonnen; 2 lessen van Katie.


Storm is erg 'forward going' wat zoveel betekend als; RENNEN!!!!!
Tjits vond het wel erg snel, en ze wil eigenlijk een pony die je gewoon uit de paddock kan trekken en dan rijden. Niet eerst een half uur rustig maken. Uitleggen dat de omgeving (paddocks, stallen, indoor arena etc) hem onrustig maken - het meeste heeft hij nog nooit gedaan/gezien.. Het is allemaal een beetje veel als je 12 bent, en nog niet eens zeker weet of je wel een pony wil.
De tweede les was heel erg anders. Er was nog een pony, en er was nog een paard- de meeste paarden doen het daar goed op. Winter heb ik maar even in de wei gehouden. Storm was rustig, deed wat hem gevraagd werd, en echt, heel anders beestje.
Dinsdag had Tjits een les van Yvonne. Die werkt stevig aan houding, ellebogen, hielen, etc, en Storm deed alles prima, in zijn eentje in de indoor arena. Niks geen rennen meer, gewoon; werken, voor Tjits.

Ze heeft hem zelfs gecantered (galopperen), op de cirkel, en hij deed het goed. Maar ja; het is aan Tjits.

Wij wachten dus af.....

Dinsdag;


Tja, wel een beetje vreemd paard...


Ligt het nou aan witte paarden? Of weet Tjits gewoon niet hoe ze op een paard moet zitten??


Geen opmerkingen: