zaterdag 16 augustus 2008

berichtje van Tjitske

Stukjes uit de krant over slangen.

Boa wurgt baas
Zijn huisdier is een 48-jarige Amerikaan zaterdag fataal geworden. De man werd gewurgd door de boa constrictor toen hij die even in zijn hals wou leggen. Een vriend van de man vond het slachtoffer in de kooi van de boa, met de wurgslag om zijn nek. Een incident dat Andy Mahlman, hoofd van de dierenbescherming in Hamilton County, niet vreemd is. "Ik zie meer dan eens foto's van houders van reptielen die poseren met een slang om de nek. Ze beseffen niet dat ze maar enkele seconden van de dood verwijderd kunnen zijn."

Agent schiet kind dood in plaats van slang

Een politieman in de Amerikaanse staat Oklahoma die een slang probeerde dood te schieten, miste op pijnlijke wijze zijn doel... In plaats van de slang schoot hij een vijfjarig jongetje dood. Het kind stond op een steiger te vissen met zijn opa, toen hij een afgezwaaide politiekogel in zijn hoofd kreeg. Volgens lokale media zou de agent hebben geschoten op een slang die in een boom was gezien. Een eerste kogel was al afgeketst en in het water beland. Voordat de opa en zijn kleinzoon zich uit de voeten konden maken, was de jongen al geraakt.

Python van 5,5 meter op Engelse weg

In het Engelse North Yorkshire schrok een man die zijn hond ging uitlaten in Cloughton zich gisteren een aap, toen hij op een landweg een enorme slang zag liggen. De 5,5 meter lange slang is waarschijnlijk een Afrikaanse rotspython, meldt de Daily Mail. Het dode reptiel was aan het ontbinden dus het lag er al een tijdje. Waarschijnlijk werd het dier gedumpt door een verzamelaar omdat het te groot werd. De politie denkt niet dat het dier met opzet gedood werd. Exotische reptielen zijn populair in Engeland. Meer dan een miljoen mensen hebben een exotisch troeteldiertje in huis. Vele eigenaars onderschatten de problemen om voor een slang te zorgen.

Indiase baby moet tegen slang vechten
In India is een eenjarige baby tijdens een slangenverering verplicht in het strijdperk moeten treden met een gesteriliseerde cobra. Op de beelden is te zien hoe het jongetje zichzelf enigszins hulpeloos probeert te beschermen tegen de aanvallen van het reptiel. Om ongelukken te vermijden, werd vooraf de mond van de slang dichtgenaaid en zijn giftanden verwijderd. Dierenrechtenactivisten staan op hun achterste poten nu een filmpje ervan het internet gehaald heeft. Ze waarschuwen ervoor dat giftanden van cobra's heel snel teruggroeien, zodat de jonge baby's toch in levensgevaar verkeren. Jaarlijks komen verschillende slangenbezweerders bij hun gevaarlijke hobby om het leven.

Slangenhulplijn India roodgloeiend

Een slangenhulplijn in Orissa, een staat in het oosten van India, staat roodgloeiend. Het geval wil dat vele inwoners doodsangsten uitslaan omdat ze ongewenst bezoek van slangen hebben.Volgens een Indiase krant komen de bewoners in alle hoeken en gaten van hun huizen slangen tegen. In keukens, slaapkamers en zelfs in hun schoenen en wasmachines. De slangen komen hun holen uitgekropen om droge plekjes te vinden. Dat komt omdat het nu regenseizoen is.Het hoofd van de slangenhulplijn is erg blij met zijn business. De laatste drie jaar heeft hij meer dan 3000 slangen gevangen.

Vrouw trouwt met slang in Oost-India
Een vrouw die verliefd geworden is op een slang is woensdag in Orissa, een staat in het oosten van India, met het reptiel in het huwelijk getreden. De trouwpartij vond plaats in Bhubaneshwar, de hoofdstad van Orissa, en werd bijgewoond door een kleine tweeduizend toeschouwers. Zij geloven dat het verbond tussen de vrouw en de slang hun dorp geluk zal brengen.De 30-jarige Bimbala Das werd met de slang in de echt verbonden door een hindoepriester in een plechtigheid die een uur duurde. Omdat de bruidegom niet aanwezig was, werd een koperen replica van het dier naast de bruid gezet.

80-jarige hartpatient doodt slang op de IC

Op de Intensive Care afdeling van een Kroatisch ziekenhuis heeft een 80-jarige hartpatient een, gezien zijn leeftijd en gezondheidstoestand, opmerkelijke prestatie geleverd. Hij zag namelijk een gevaarlijke adder over de vloer kruipen. Hij bedacht zich geen moment, sprong uit zijn bed en achtervolgde het reptiel met z'n wandelstok. De adder probeerde zich te verdedigen en viel herhaaldelijk uit naar de man, maar die was steeds net iets sneller, tot hij het dier na tien minuten met een kordate mep kon doden. De lezing van het ziekenhuis is, dat de slang in een flinke bos bloemen naar binnen is gekomen. Men vond namelijk een stuk oude slangenhuid tussen de bloemen.

Adder bijt Britse vrouw in bed

De 44-jarige Sue Hall uit Lostock Hall zal de komende dagen niet goed slapen. De moeder van twee kinderen werd afgelopen zaterdag wakker met ontzettende pijn in haar been. Twee dagen later merkte ze een vreemde afdruk op haar linkerbeen. Een collega overtuigde haar naar het ziekenhuis te gaan, waar ze haar vertelden dat ze gebeten werd door een slang. De specialist bevestigde dat het om een adder ging en was bezorgd dat het gif gemaskeerd werd door de antibiotica die Sue nam voor haar nierontsteking. Het reptiel is nog steeds niet gevonden. Waarschijnlijk gaat het om een ontsnapt huisdier. "Ik leef nog en heb niets ernstig opgelopen, maar ik heb twee kinderen en als zij gebeten worden, loopt het misschien anders af", zei Sue. "Adders zijn giftig en kunnen iemand makkelijk in het ziekenhuis doen belanden", zegt reptiel expert Neil Trickett. "Aan de grootte en de vorm van de tandafdruk kan je zien dat het om een adder gaat. Hopelijk wordt het dier snel gevangen", voegde hij er aan toe.

Man gebeten door onthoofde slang

Dat zelfs onthoofde slangen gevaarlijk zijn, ondervond de 53-jarige Danny Anderson toen hij zijn paarden aan het voeren was en een ratelslang van 1,5 meter tegenkwam. Anderson en zijn 27-jarige zoon doorboorden de slang met een irrigatiepijp, waarna ze een schep gebruikten om zijn hoofd af te hakken. Anderson: "Toen ik bukte om het hoofd op te pakken kwam het omhoog, maakte het een achterwaartse salto, en beet in mijn vinger. Ik moest mijn hand hard schudden voordat de kop eraf viel." Zijn vrouw stuurde hem naar een ziekenhuis. Een wijs besluit, want tien minuten later was Andersons tong al opgezollen en het gif zich aan het verspreiden. Uiteindelijk moest hij naar een ander ziekenhuis waar hij zes injecties kreeg.

Cobrakusser gaat voor wereldrecord

Een Thai stevent af op het record slangenkussen, Khum Chaibuddee heeft afgelopen zaterdag 19 giftige slangen gekust. Het geluk was met hem want niet alleen hoopt hij een record te hebben verbeterd maar werd hij niet een keer gebeten. De zeer giftige cobra’s werden goed in de gaten gehouden door vier collega’s en een medisch team dat antiserum paraat had in geval van ongelukken. Het record is nu nog in handen van een Amerikaan die in 1999 elf maal dit kunstje vertoonde. Het is nog niet zeker of de Thai aan alle voorwaarden van het Guinness Book heeft voldaan maar ook zonder die eervolle vermelding is het een koelbloedige prestatie.

Langste slang ter wereld eet 4 honden

Hij eet drie honden per maand, weegt 450 kilo en is bijna 15 meter lang: de langste slang ter wereld. Bewoners van een dorp op het Indonesische eiland Java houden het dier gevangen. Een plek in het Guinnessbook of Records lijkt op zijn plaats. Indonesische kranten hebben een lokale autoriteit geciteerd die tegenover de pers verklaarde dat de python 14,85 meter lang is en 447 kg weegt. Als het bericht wordt bevestigd, gaat het veruit om de langst bekende slang die ooit is aangetroffen. Officieel is de langste slang die ooit is gevangen een python van bijna tien meter lang die in 1912 op Celebes werd doodgeschoten. De reusachtige python waarvan nu melding wordt gemaakt, zou al vorig jaar door een man in de jungle van het eiland Sumatra zijn gevangen. Die zou de slang vervolgens aan Javanen hebben verkocht. Pas recent zou het nieuws bekend zijn gemaakt. Volgens lokale media verblijft de gigant momenteel in een kleine dierentuin bij het dorp Curugsewu op het eiland Java. Het dier krijgt daar iedere maand drie of vier honden voorgeschoteld


Ach, dat zijn alweer 11 stukjes, best veel.


Stukje 1:
Het is ook wel dom, om zo’n grote slang om je nek te leggen. Dan heb je wel dikke kans om gewurgd te worden. Als Tieske groter is, gaat ze niet om mijn nek

Het is wel maf, wat je allemaal te lezen krijgt op www.raarmaarwaar.nl
Raar, zoals de naam al zegt.

Geen opmerkingen: