donderdag 12 februari 2009

we leven nog!

De branden zijn nog aan het branden, maar alle threat messages zijn warings geworden. De CFA probeert het vuur in de state parks te houden, door containment lines te maken en backburning; stukken in brand te steken die ze makkelijker kunnen controleren, en als het wild fire straks komt, is al de brandstof al op.

Er schijnen op dit moment geen communities in gevaar te zijn. Wel wordt langzamerhand de grootte van het drama duidelijk.

Na 5 dagen continu radio luisteren zijn we moe. en, we hebben international bezoek, dus gaan we op pad; naar Phillip island. (ondertussen natuurlijk wel de radio aan)  Churchill island zien, de Nobbies (stikt van de Nederlanders) en natuurlijk de pinguins!

Maar daar is Art nu met Cas en Neil, en ik ben alvast naar huis met de dames. Het huis staat nog!  Hij heeft de camera, dus even wachten….

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Varkjes,

Fijn te lezen dat de direct dreiging over is. We lezen iedere dag even jullie blog en zagen voor woensdag geen entry dus we waren even bang dat jullie er te warmpjes bij zouden zitten!

Sterkte en groetjes
Peter en Aake

Mariƫtte zei

God bless....
XXX Mariƫtte