vrijdag 14 september 2007

In the middle of the Desert?

Op aanraden van de campinghouder gaan we naar Warren Gorge- 18 km verder, maar dan van de weg af. Na een lange zand weg komen we wij een grote open plaats, met af en toe bomen, en een paar verdwaalde caravans. Een bush camping dus. We rijden wat rond, op zoek naar de yellow footed rock wallaby, die hier woont, maar vinden ze niet. Wel een droomplek; droge rivier bed, bergkammen om ons heen, rotsen en het gevoel enige mensen op de wereld te zijn. Er rijden zelfs niet om de 3 minuten brommers langs!

Central bearded dragon

Iedereen kijkt verlangend naar deze plek, dus besluiten we te blijven. Rust! Art zoekt hout (ook dat gaat met de auto- de afstanden in Australiƫ zijn nu eenmaal groter), wij onderzoeken de Gorge op wallabies en hagedissen.

’s Avonds kampvuur en koken in de Campoven. Echt Australisch, een gietijzeren pan, met deksel met hoge rand, die je op kooltjes zet, kooltjes op de deksel- en wachten. Maar lekker!!

Uiteraard kijken we naar de sterren, en dat zijn er hier heel veel! We zijn er van overtuigd dat we de grote beer hier zien, ook al kan dat volgens astrologen niet; wij zien er wel 3.

* We camp 18 k’s from Quorn at Warren Gorge, a bush camp. It feels like we’re the only ones on earth, and that feels wonderful after 7 years beside a busy road. We go looking for the yellow footed rock wallaby, but find some lizards. In the night we cook at the campfire in a camp oven and decide that’s the way to go; what a wonderful meal! Slowcooking in the bush. We love the starry nights here; millions of stars, and we recognise at least three big dippers!

Geen opmerkingen: