maandag 10 september 2007

Sjeemig wat veel dieren;

Niks teveel gezegd; Kangaroo island zit vol dieren. Heel veel daarvan liggen langs de weg, en de kinderen weten dan ook alles van de verschillende stadia van ontbinding. (leuk voor hun eerste spreekbeurt)
De eerste dag gaan we naar Seal bay, waar het vol zit met zee leeuwen. We zien een echte soap, met een man die een andere man wegjaagt, maar ondertussen achterlangs wordt ingehaald door een derde, waarna een vierde het moet ontgelden… en de vrouwtjes maar liggen zonnen. Nou ja, sealroddels verstaan we niet.
seal bay
Ook nog per ongeluk een baby gezien (die kleintjes lopen altijd weg) en daarna naar Flinder national park, waar we eindelijk een echte hoed voor Bregje vinden, een pin up hemdje voor Tjits en niks voor Diuwke. Daarna gaan we naar hele mooie rotsen (opmerkelijk ook)

remarkable rocks
en dan naar de punt van het eiland waar de zeeleeuwen komen, en daar zien we dan ook zeehonden. Die beesten houden zich ook gewoon niet aan de toeristen kaarten! Hierna zitten we een dik halfuur bij een meertje, maar zien geen platypussen, maar we hebben vandaag wel 3 echidna’s zien oversteken! Echidna (probeert zich te verstoppen, maar dat laten we niet toe...!)
We besluiten dat dit eiland hoe dan ook een aanrader is.
B eet al de hele dag niets, en begint nu verdacht veel als een zeehond te klinken, dus die gaat naar bed. De volgende dag is dan ook een stuk rustiger.
We gaan naar het strand in Stokes bay, waar je door de rotsen heen moet om bij het mooie zand te komen. Het is super spannend, vooral als de kinderen na bijna een uur nog niet terug zijn van hun ontdekkingstocht. Net als we ons zorgen gaan maken, komen ze terug en duiken ze in zee, wat we bijna nog dapperder vinden dan al dat rots geklauter.
Vroeg naar bed vandaag, want iedereen is moe van al die zon en wind en onze ogen doen pijn van het moois. De cabin - wat een uitzicht!
Zaterdag doen de waterval-wandeling. We zien weer 3 wallabies, die erg loom regaeerden, ze lagen net zo lekker te slapen, en een Echidna. Ik heb de kinderen nog nooit zo stil zien zitten; Zelfs de Echidna was verbaasd en kwam uit zijn holletje om te kijken of ze er nog waren.
De waterval zelf was prachtig, maar er is niet zoveel water hier, dus het viel de kinderen wat tegen. Nog heel even wachten; de spectaculaire regenwoud watervallen komen nog.
We aten bij een Zwitserse kreeften kwekerij, (lekker!) en kochten en passant 18 flessen wijn, waarvan 12 sparkling shiraz, (Lekker!!) voor straks bij het kamperen in de desert. Dat moet tenslotte wel in stijl gebeuren.
’s Avonds zijn Art en de grote meiden naar de mini- pinguins gaan kijken; aan de gehele zuid kust komen die in het donker aan land, en dat is heel schattig om te zien. Breg en ik bleven thuis, in de hoop de koorts onder controle te krijgen.
De laatste dag hebben we van alles bekeken; van eucalyptusolie kwekerij tot bijen farm, en uiteindelijk hebben we –Let op!- dolfijnen gezien!! Hele echte, in het water, en ze gingen echt op en neer!

Welkom in AustraliĆ«!- terug op het ‘mainland’, waren we verbaasd dat er bijna geen roadkill langs de weg ligt hier. Onze cabin is fantastisch; vannacht slapen we in een treinwagon, die ons tijdens het slapen naar Istanbul brengt, en weer terug, volgens de host. Hij heeft de temperatuur alvast op 27 graden gezeten (bliss), en de kinderen duiken met zijn drieen in de spa.

*In our short term stay at Kangaroo Island we see loads of animals, most of them flat and empty at the side off the road. Decomposition is a fascinating process.There are also alive animals on KI- so we see seals, sea-lions, an empty waterhole of platypus, echidnas and loads of wallaby’s. The nature is unbelievable on this Island, and the children keep climbing rocks, swimming (in the sea-yes!), walking and falling asleep. Especially Bregje is very good at the last bit, and it turns out that she has a fever, so we’re a bit careful with her. Art goes to the penguins coming ashore alone with the older girls. At our last day we even see some dolphins in the bay around the ferry.
Back at the mainland we’re surprised at the lack of roadkill. We sleep in a railwaycarriage, with a huge bed, spa and complimentary port. What a way to end a miniholiday…

Geen opmerkingen: