maandag 10 maart 2008

Bieden.

Huis kopen op zijn australisch;

' Ons'  huis staat te koop voor bedrag x plus.  Plus betekent, zegt de makelaar, dat ze ergens tussen de 1 en 10 procent van de vraagprijs extra willen hebben.

Wij hebben het huis bekeken betast en bemeten en vinden het niet af; er zitten bijvoorbeel geen plafonds in de slaapkamers boven, en je kunt je handoek hangen over de muren in de badkamer. De rest van de handdoek hangt dan in de woonkamer. Op zijn Nederlands, bied je dan onder de vraagprijs.

Hier niet; ons eerste bod, valt niet over te praten, is eigenlijk geen bod (het idee wat wij hadden met het architectenstel dat 100.000 euro onder onze vraagprijs bood) -Terwijl wij naar Nederlandse maatstaven toch heel keurig hebben geboden!

Goed, na wikken en wegen, en een hoop gemopper op de Australiers, bieden we dus de vraagprijs! - Dezelfde middag nog een telefoontje; afgewezen, want veel te weinig. De verkopers willen meer. Meer? we bieden de vraagprijs!

Om voor de vorm mee te doen, bieden we 1000 dollar meer, da's plus-toch? Maar, dat is niet de bedoeling. Nu komt de aap uit de mouw; de minimum prijs waar de verkopers mee accoord gaan, is x + 10.000 dollar. He????

AH, dus het bedrag dat je vraagt, wil je in ieder geval niet, je wilt meer. Wie begrijpt het nog?

(ehm, geheimpje; we gaan mee in het australische, plus dus.- maar dat zeggen we nog niet, we laten ze nog even zweten)

Geen opmerkingen: