woensdag 11 april 2007

krantenartikel

Kijk; dit is de tekste van het artikel in de krant!!!

Aukje en Peter gaan het avontuur tegemoet

Het is niet dat Aukje Houwen en haar man Peter hun woning al zat zijn, maar ze hebben besloten het avontuur tegemoet te gaan. Samen met hun drie dochters emigreren zij over enkele maanden naar Australiƫ. Met pijn in hun hart nemen zij afscheid van hun ruime woning in Leidschendam aan de Venestraat 117, een voormalige boerderij met wel zeven kamers, een enorme garage en een grote tuin. Vraagprijs van het pand is 439.000 euro (k.k.).

DOOR DICK JANSSEN

“Als je voor ons huis aan de Venestraat staat, denk je: wat een klein huisje, maar het is heel diep en het vouwt zich uit achter de woningen van de buren, vertelt Aukje Houwen. Sinds december 1998 wonen zij in het pand. “De vorige eigenaar was hier nog geboren en het was nog helemaal in de originele staat van de jaren ’60.” Aukje en Peter hebben werkelijk alles verbouwd. “Oorspronkelijk was het een boerderijtje en die sfeer hebben wij ook vast proberen te houden, want daar vielen we voor, toen we het kochten. Er is zelfs nog een aantal oude balken en binten aanwezig, waarvan men zegt dat die wel eens door houtzaagmolen De Salamander gezaagd zouden kunnen zijn.” In de woonkamer ligt nog een oude eiken vloer, is een open haard aanwezig en een ingebouwde boekenkast. Sowieso telt de woning vele ingebouwde kasten, waarin je van alles kwijt kunt. Het gehele pand ademt nog de oude boerensfeer uit, maar is toch van alle moderne gemakken voorzien.

Zeven kamers
De woning telt zeven kamers. De woonkamer is maar liefst 40 vierkante meter groot en daaraan grenzend ligt een opkamer die in gebruik is als televisie- en logeerkamer, maar ook heel goed kan dienen als studeerkamer. Verder is er een grote woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin. “De keuken is net zo groot als ons vorige huisje in Delft”, lacht Aukje. Aangrenzend bevindt zich het atelier voor Aukje, die docent handvaardigheid en kunstenares is. Ook daar openslaande deuren naar terras en tuin. Aan de ander kant van de keuken bevindt zich een kantoortje met aparte ingang vanuit de garage. Die enorme garage is overigens wel 90 vierkante meter groot. “Daar kunnen wel vijf auto’s in staan”, beweert Aukje. De tuin achter de woning telt 12 bij 13 meter en is omzoomd met bomen. Bovendien ligt er een parkje schuin achter met wat schapen en geiten. “Als over een paar weken de bladeren aan de bomen hangen.zit je hier helemaal vrij en lijkt het wel of je ergens op het platteland zit. Zeker als je dan ook nog die schapen hoort blaten”, zegt Aukje. Het huis kende een voorhuis en een achterhuis, met twee nokken. Daar hebben Aukje en Peter een plat dak tussen laten maken met een aantal dakramen, zodat er heel veel daglicht binnenvalt. De bovenverdieping van het -al ruime- pand is daardoor nog veel groter geworden. “Het waren eerst allemaal kleine kamertjes, maar daar hebben we drie grote slaapkamers van gemaakt”, vertelt Aukje. De badkamer is een bijzonder warme en fantasierijke ruimte met bovendien vloerverwarming. In het washok dat zich boven bevindt, hangt een combiketel uit 2000.

Australiƫ
Aukje, Peter en hun drie dochters gaan over een tijdje dus emigreren naar AustraliĆ«. “De ouders van Peter zijn altijd in het buitenland gestationeerd geweest, maar hij is uiteindelijk weer teruggekomen naar Nederland”, aldus Aukje. “Maar enige tijd gelden ging het weer kriebelen.” Ze hebben gekozen voor een Engelstalig land, dat ook nog eens lekker warm was. Ze gaan wonen in Melbourne, Victoria. Eerst gaan zij drie maanden reizen terwijl Peter via internet op zoek gaat naar een andere baan. “Dat moet wel lukken want daar is voldoende werk te vinden”, verwachten zij. “We gaan eerst het avontuur tegemoet en denken over een jaartje helemaal gesetteld te zijn.”

De woning aan de Venestraat staat te koop via Hogenboom Makelaardij, tel. 317 73 73, of e-mail: info&hogenboommakelaardij.nl. Meer info ook op www.hogenboommakelaardij.nl.

Geen opmerkingen: