maandag 20 augustus 2007

drukke weekeinden...

Kijk, onze weekeinden worden ook al druk; vergeet ik bijna te schrijven!
Vrijdag avond was er een dans avond in 'The palais', Cameron draaide, en iedereen die je in een klein plattelandsdorp verwacht, was er; De dame op hoge laarzen met korte tijgerprintjurk, ingehaald door het leven, samen met haar jaren vijftig kapsel ex-rocker vol rimpels, Emma, "Hi I'm Emma, and I'm going to be really drunk, because it has been a long time" met de broek op haar kont. Het clubje 18 jarigen (birthdayparty) met alles duidelijk zeer aanwezig dat alle stapjes kent en hun moeder heeft meegenomen.
Zaterdag moesten we vroeg op; weer de bank, en dan een verjaardagsfeestje van Ben, een neef van Jacinta, in een cafe waar je super-super goed kon eten. We hebben een tijd zitten praten met iemand die ook niemand kende en hebben onze eerste uitnodiging te pakken!! YES! (we krijgen vrienden...!!)
's middags zijn we gaan rijden in de buurt waar we willen gaan wonen. Dat laatste hebben we alleen besloten op grond van makelaarssites en google earth, dus we moesten toch even kijken of het daar nu echt leuk is. En.. Jawel! Mooi!!! Dat is een opluchting want er is heel veel niet mooi rond Melbourne (vooral de oostkant is verschrikkelijk lelijk..)
Zondag begon helemaal goed; een rondleiding op een volkomen zelf-sustaining farm, dat wil zeggen, dat alles, maar dan ook alles op nieuw gebruikt wordt, en er zoveel mogelijk eigen producten gegeten worden. Heel erg interessant, en het was prachtig weer, dus het klonk heel leuk. (poepen op een emmer in de tuin klinkt met regen vast een stuk minder)
Onze Huey wordt nu een beetje ingericht; fridge is aanwezig- essentieel voor koude dingen, en ik heb wat de tassen uitgezocht; voor de zoveelste keer door je spullen en wieden. pfff; er blijft niets over! Morgen nog een beetje meer wieden. En weer naar de bank!
De kinderen wennen ook een beetje; ze gaan wat meer hun eigen gang. Tjitske is vandaag na de rondleiding zelf een stukje gaan wandelen en spelen in een groot natuur stuk hier achter. Bregje en Diuwke hebben in de tuin gespeeld. Zo'n grote rommelige tuin hebben ze nog nooit gezien! De jongens waren even weg, en dat geeft toch rust. Jongens spelen anders dan meisjes, blijkt keer op keer. Hoewel; Bregje kwam vandaag terug met een blauwe neus; schep erop gekregen, en een gat in haar teen. Ze houdt nu eenmaal niet van natte sokken en was dus op blote voeten aan het spelen. (schoenen?? Hoezo??)
Tjits en Rennie bij het meer
's Avonds gingen we naar een band in een oud hotel; Leuk!! echt een goede sfeer, en we beginnen gezichten te herkennen. Bregje was overtuigd dat het haar feestje was; muziek, heel veel vreemde mensen en frietjes. Ze was heel boos dat ze naar huis moest voor het afgelopen was.

Geen opmerkingen: