maandag 13 augustus 2007

Melbourne

Naar Melbourne om de auto op te halen.
Het lukt ons niet om geld te wisselen (dan moeten we eerst een rekening openen, en we hebben geen tijd!!! + dat banken hier nogal veel rekenen voor iedere transactie, en wij willen gewoon de goedkoopste bank natuurlijk) dus betalen we de eigenaar van "Huey the Beast", zoals hij inmiddels heet, in euro's. Dat moet natuurlijk bij zijn bank, en trekt wat vreemde blikken. Aan de kassa tel ik 9592 euro uit (nog nooit zo'n rare transactie gedaan...) en ik ben blij dat ik van al dat cash geld af ben.

Daarna naar Vicroads om de auto over te schrijven. We komen erachter dat je daarvoor een Vic licence moet hebben,of; een Vic adres, een brief van iemand die zegt dat hij je al 12 maanden kent, een adres bewijs en een identiteitsbewijs. Dat laatste hebben we.
Bovendien kost het 8 dollar per 200 dollar waarde van de auto. In ons geval 600 dollar. (niet leuk!)
Kortom; overschrijven lukt niet vandaag. En, een Vic license halen ook niet (wilden we ook doen) om je je alles van de bovenstaande dingen nodig hebt.

Heerlijke lunch in een foodcourt! (een tuin met minimaal 5 restaurants, en een gezamenlijk terras)
Op naar het Medicare office (de ziekte verzekering). We hebben alle paspoorten nodig om in te schrijven, en we hebben alleen die van ons tweeen mee, dus gaan we direct weer weg.
Daarna naar een camping shop; 5 slaapzakken en 2 kussens gescored, en erachter gekomen dat ze hier in een winkel rustig zeggen dat je beter naar een andere winkel kunt gaan omdat ze hier te duur zijn. En routebeschrijvingen etc krijg je ook. Daarna naar de goedkopere campingwinkel en; 2 bankjes, 2 krukjes, 2 tafels, barbeque, opblaasapparaat, 3 luchtbedden, muskietentent (om naar de sterren te kijken), en 2 * 25 liter watertanks gekocht.
Geen Medicare, geen Vicroads, geen regeldingen dus. Ehm... Morgen?

Geen opmerkingen: