donderdag 30 augustus 2007

meer Cooromg, en we gaan missen

Vandaag stormt het, maar het is wel 27 graden, dus de wind is warm. We maken met Gordy een tour met kayaks naar de overkant van het meer, door de modder, en lopen dan door de duinen naar de zee. We komen over de grootste ‘midden’ van de hele wereld. Een midden is een soort afvalberg van de Aboriginals. Omdat ze ieder jaar terug komen op dezelfde plek wordt zo’n midden dus heel diep en kan heel oud zijn. Soms worden er ook mensen in begraven, en in dit geval stonden er ook bomen, die nu versteend zijn. Ze steken nu boven het zand uit. De middens zijn heel erg diep en deze is zo’n 7-8000 jaar oud.
We lopen door, tot aan de zee, en Gordy laat mij zien hoe je kokkels vangt. Ze zijn nog erg klein, maar het is leuk om te doen. Ze gaan allemaal weer terug in zee, behalve die ene, die gebruikt wordt om te laten zien hoe je ze klaar maakt.
We spelen in het water, en Bregje gaat natuurlijk een keer om. (paniek!) Na een tijdje gaan we terug, en dan merken we dat we onze eerste aanvaring met de Australische zon hebben gehad. Gelukkig weten we nu precies wat we moeten doen! (pigs-trotters helpen perfect. Is dat geen toeval?) Vlak voordat we helemaal rood waren...
We rijden weer door; naar Victor Harbor, een groter stadje omdat Art helemaal gek wordt van de troep in de auto, en daar nu echt wat aan wil doen.
Het valt ons op dat in SA de bouwstijl veel meer bekend en naar onze smaak is; dit heet de limestone coast, en veel huizen worden dan ook gebouwd met kalksteen, net als in; Zuid Frankrijk! Neem daarbij de eindeloze wijnvelden… De schattige houten luikjes… We missen onze vriendjes ineens heel erg. Bregje begint vertelt ook spontaan dat ze nu wel weer eens bij Nienke en Eefje wil gaan spelen.
Onze tweede eerst vandaag; we eten KFC! (wat vies!:) )

* Today we took a tour with the kayaks across the lake, to the dunes and the sea. We crossed the largest midden in the world (an aboriginal bin of 7-8000 years old). Then we got to sea, and hunted cockles, and enjoyed the Australian sun, which we regretted dearly straight away. (But now we know what to do!- we smear pigs trotters all over our body! (a plant) )
Then we went on to Victor Harbor because Art needs to work on the car and the radio, so we settle here for two night.
We like the building style here, in SA, much more sturdy and European. And all the wine!

Geen opmerkingen: