dinsdag 22 januari 2008

Important stuff.....

Vandaag reden we eerst naar de school die we gekozen hebben. Het kiezen was heel erg lastig, vooral omdat het moeilijk was te bepalen welke criteria het zwaarst moeten wegen.

* De directeur van Gembrook (fantastische school!) verhuist naar Emerald. We kunnen goed met hem praten, en hij ligt erg op een lijn met onze gedachten over opvoeding. Wie hem in Gembrook zal vervangen is onduidelijk. (maar het team daar is wel 6 jaar geleid door hem- in zijn visie)
*centrale ligging; omdat we Nu in Pakenham Upper gaan wonen, maar niet weten waar we gaan kopen, en de kinderen niet weer willen laten wisselen (tjits is met haar eigen school ook al drie keer verhuisd) is dit een belangrijk punt.

*grootte; kan twee kanten op werken; massaliteit versus veel vriendjes om uit te kiezen

*het 'gevoel' van het gebouw. Gembrook is een nieuw, fantastisch gebouw! Emerald is een dump! Maar; speelterrein met faciliteiten waar we in Leidschenveen alleen van konden dromen. Computerlokaal, met een computer per kind. Apart lokaal met whitescreen-( zoals Annoushka in haar lokaal had, voor de intimi)

Eigenlijk kan ik niet meer objectief schrijven- we hebben voor Emerald, en daarmee voor de lokale beroemdheid hier- Mark Carver, gekozen.

Het inschrijven kost veel tijd. We leren veel; hoe de kantine werkt, hoe je je uniform het beste samenstelt, dat naschoolse opvang (vast en casual) hier 10 dollar per jaar kost. ehm, dat schoolgeld hier 135 dollar is. (weet je nog... de 5000 per kind op de montessori...?)

De kinderen krijgen direct hun boekenpakket mee, en dat maakt het weer leuk voor de dames, want concreet. Dat was nodig ook, want Tjits zoekt nog steeds alleen de allerstomste dingen uit om over te miepen, en Diuwke kreeg een acute woestheidsaanval toen ze begreep dat we niet de school met de 5 acre tuin namen.

De rest van de dag hebben we ook besteed aan belangrijke dingen; Art reed naar Melbourne voor een koffiezetapparaat. Wij gingen op zoek naar een paardrijschool. Dat mislukte, dus reden we door naar Bimbimbie park, waar ze al hun dieren aan het verkopen zijn. Inclusief 2 shetlanders die gewend zijn aan kinderen op hun rug, en een bearded dragon, een shingelback, en een childrens python! Daar zijn we net naar op zoek!

Arts missie blijkt uiteindelijk ook mislukt, als hij zijn dure apparaatje aansluit. stuk. Hij moet dus morgen terug.

Geen opmerkingen: