donderdag 31 januari 2008

school, dag 2

Toen de wekker ging was het nog donker. En koud. Ik ging de meiden wakker maken, en Tjits vroeg 'waarom maak je me zo vroeg wakker?' 'Het is niet vroeg,' zei ik, 'het regent!'

Net nu ze allebei alleen twee korte t-shirts hebben, en twee korte broeken. Koud!!!!! Dus weer extra vroeg naar school, om warme vesten of truien te halen, maar die waren er niet, want de uniformshop is gesloten. (sjeemig, je zou toch denken, in de eerste week...) Gelukkig mochten ze van de sick bay truien lenen. De mensen hier zijn misschien niet zo efficient, maar wel heel erg aardig.

Nadat we de meiden hadden afgeleverd reden we snel naar Box Hill (uurtje) waar de dutch playgroup samenkomt. Leuk; een kamer vol met moeders en ertussen een paar kindertjes. Iedereen zat lekker Nederlands te kletsen, en het was net zoveel playgroup voor de mamma's (en 2 pappa's) als voor de kinderen. Bregje kon het goed vinden met Pippa, van Kurt.

Na het Nederlands spelen reden we gewind vast in het verkeer, op zoek naar een bank om de volgende ingewikkelde handeling uit te voeren; het betalen van de huur en de rest van onze rekeningen. Dat gaat namelijk zo; Je haalt contant geld op van je bank rekening, rijdt naar het postkantoor, geeft daar het geld af, en dan krijg je een papiertje waarop een bedrag staat. Dat geef je dan aan je makelaar of zo, en die gaat naar het postkantoor.... Dit kost 2,75 per papiertje (money order). Het kan ook simpeler, per rekening print de bank een papiertje uit waarop een bepaald bedrag staat, en dat kun je afgeven bij je makelaar. Dat kost 10 dollar (tijd is geld) en heet een bank checque.

Omdat alle grote winkels hier franchises zijn,en soms 5 eigenaren per winkel hebben, en ook nog eens iedere verkoper zijn eigen provisie willen hebben, en dus hun eigen bon op laten maken, hadden we voor Harvey Norman 4 rekeningen Het betalen daarvan, zou ons dus 40 dollar kosten. (plus 20 voor het betalen van de huur en de bond) Of er geen andere manier was, vroegen we aan de bankmevrouw. Jawel; contant! Dus wilden we 10.000 dollar contant, en daar was de bankmevrouw niet blij mee. Dat hadden we van te voren door moeten geven. Nou mevrouw, aangezien we net 2 minuten geleden hebben gehoord dat jullie zoveel geld vragen voor het printen van een papiertje, wisten we het niet van te voren... Logica vinden ze hier niet zo leuk, je moet roepen 'No worries Mate! I'll just come back later!' Dat doen we dus volgende keer (ahem), maar nu laten we de boze mevrouw het geld aftellen. Om het leuk te houden geeft ze ons alles in vijftigjes.

Dan gaan we naar Harvey, waar we alles snel afbetalen, en een uur later lopen we naar forty winks. We kunnen nu precies zien hoe duur ons bed is, het is een hele dikke envelop die we nog over hebben!

Racen terug naar school, waar we natuurlijk te laat aankomen (zie je wel, de oude routine doet zijn intrede) en snel pikken we de meiden op. Diuwke heeft een leuke dag gehad, en Tjits een SUPERdag! Ze heeft twee vrienden, en zit vol verhalen. Het is nog steeds een beetje koud, dus halen we in de dorps-kleding winkel lekker lange zwarte niet-uniform broeken. En een T-shirt met een ratelslang erop, voor als het gele uit mag- na school. Een voordeel van een uniform; het nieuwe shirt blijft vast een hele week schoon.

's middags hebben we huiswerk! Diuwke moet lezen en klanken oefenen, Tjitske discusseren met de hele familie over respect. Bregje snapt er niks van! We kijken elkaar wel een beetje vreemd aan. Hoe moet je nou koken als je samen met je kinderen na een dag school en even spelen huiswerk moet maken? En, we hadden deze school toch uitgezocht omdat het een geen-huiswerk school was?

1 opmerking:

Pauline zei

geen-huiswerk school?????Bestaan die dan?????? Ok, Jasmijn heeft niet echt noemenswaardig huiswerk, maar moet wel elke dag lezen en zo nu en dan een project mee naar huis....
Ben blij te lezen dat Tjits het toch leuk vond op die stomme school... Nou, Jasmijn wil ook niet meer naar school, vindt het stom én saai.... Misschien maar eens met Tjits weer praten??

Groetjes van Pauline en family